Blog

Tendinte in Designul de Interior in 2022 din Romania

Pentru pasionatii de design interior, preocuparea pentru trendurile actuale sau in schimbare este fireasca. Acest lucru se datoreaza dorintei de cunoastere, de imbogatire a surselor de inspiratie sau de descoperire a unor lucruri noi. Am intrebat cativa experti din domeniu, arhitecti si designeri de interior din Romania, care sunt acele tendinte de design interior observate la noi pentru anul 2022. Hai sa le exploram impreuna!
Citeste mai mult

Ce sunt riflajele? Diferite tipuri de riflaj din lemn pentru amenajari moderne

Te-ai asezat vreodata pe canapeaua din sufragerie si, uitandu-te in jur, te-ai gandit ca ar fi necesara o schimbare? Poate peretele din spatele televizorului e lipsit de personalitate sau bucataria open space e prea “open”, ori zona de intrare in casa pur si simplu e neprimitoare? Daca ti s-a intamplat asta cel putin o data, atunci te invit sa citesti urmatoarele idei de mai jos. Daca nu ti s-a intamplat scenariul creionat mai sus, atunci cu siguranta trebuie sa citesti ideile de mai jos pentru ca s-ar putea sa iti dam cateva informatii bune de tinut aproape.
Citeste mai mult

Intretinerea mobilei din lemn masiv - ce trebuie sa stii

Mobilierul din lemn masiv este superb, dureaza in timp si ofera o caldura aparte unei incaperi. Daca esti atent la intretinerea mobilei in mod corespunzator si ai grija de aceste obiecte, poti fi sigur ca vor dainui in familia ta chiar mai multe generatii, oferind atat frumuseste, cat si functionalitate. Iti oferim cateva sfaturi practice si exemple de cum sa iti intretii mobilierul din lemn masiv.
Citeste mai mult

Principiile Montessori aplicate la mobilier

Ce este atat de special la conceptul de mobilier Montessori”? Ei bine, isi propune sa creeze un spatiu in care copilul sa se dezvolte armonios, sa invete prin experienta, sa devina independent si sa ia propriile decizii, bazate pe cunostintele acumulate prin experimentare. Mobilierul acesta tine cont de inaltimea celui mic, care urmeaza sa isi petreaca o mare parte din timp in camera sa. 

Citeste mai mult

Revolutie in educatie: “Metoda Montessori”

In 1898 Maria Montessori a participat la cateva congrese si conferinte medicale si a scris o serie de articole prin care cerea urgentarea crearii de clase speciale si institutii pentru copiii cu boli mentale si educarea profesorilor care se ocupa de astfel de copii. Bazat pe observatiile sale, ea a implementat cateva practici care au devenit puncte de referinta ale filosofiei sale educationale, supranumita “metoda Montessori” sau “sistemul Montessori”.

Citeste mai mult

Maria Montessori - Viata si educatia

Multi dintre noi am auzit de Maria Montessori sau de “Sistemul Montessori”, insa nu multi stim ceea ce a consacrat-o pe autoarea acestei metode. In urmatoarele articole vom descoperi impreuna lucruri putin expuse publicului, din culisele vietii savantei, evenimente si experiente care i-au influentat existenta, educatia si descoperirile.
Citeste mai mult
1-6 produse din 8 rezultate